Pijnklachten

Hoe vervelend pijn vaak is, het is een belangrijk signaal dat er iets niet in orde is met uw lichaam. Als pijn blijft aanhouden, chronische pijn, zoals bij b.v. reuma en migraine, verliest dat signaal zijn oorspronkelijke functie en wordt het alleen maar als hinderlijk en vermoeiend ervaren.

 

Wat gebeurt er bij pijn?

In ons hele lichaam bevinden zich zenuwcellen die bij verwondingen of ontstekingen seintjes (actiepotentialen) naar onze hersenen sturen.Onze hersenen reageren hierop met het vrijmaken van stoffen (neurotransmitters) die de pijn en ontstekingen tegengaan. Om te zorgen dat ons lichaam gezond blijft moet er wel een goede balans zijn tussen deze neurotransmitters.Meer info over neurotransmitters en welke stoffen daarbij vrij komen.Acute pijnBijvoorbeeld bij blessures kan een getraumatiseerde spier in een spasme raken om zichzelf te beschermen. Daardoor vermindert de doorbloeding en dus de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Dit resulteert in een ophoping van afbraakproducten en een tekort aan ATP wat pijn veroorzaakt. APS therapie vult het tekort aan ATP weer aan. Dit geeft de beschadigde weefsels de benodigde energie om de overtollige afvalstoffen af te voeren.

 

Chronische pijn

Bij chronische pijn is de balans tussen de neurotransmitters verstoord waardoor er allerlei andere klachten kunnen optreden.Bijvoorbeeld: slechte doorbloeding, vermoeidheid, depressie, enzovoort.Soms valt het lichaam zelfs zichzelf aan zoals bij auto immuunziekten als reuma, Multiple Sclerose (ME) en fibromyalgie. Deze ziektes zijn in het algemeen niet te genezen. Vaak kunnen slechts pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen gegeven worden. Deze medicijnen hebben echter ook bijwerkingen en helpen vaak onvoldoende bij chronische pijn. 

 

APS therapie tegen pijn

APS therapie heeft inmiddels bewezen effectief te zijn bij de bestrijding van pijn, het remt ontstekingen en bevordert weefselherstel. Met APS therapie worden elektroden zodanig aangebracht dat elektrische signalen door de pijnplek geleid worden. Het gevolg is dat de aangedane plek vele malen sneller weer gezond is. Pijnvermindering is indirect het gevolg van het weefselherstel, de reductie van ontstekingen, vochtophoping en zwelling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: 0321 316 524 of via het contactformulier.