ME (Myalgische encefalomyelitis)

 

APS Therapy is ook uitstekend geschikt voor behandeling van een chronische ziekte. Door de aanmaak van ATP te verhogen ervaart men een toename van energie en tevens werkt de behandeling pijnstillend. Dit zijn vaak de kernpunten waar het om gaat bij een chronische ziekte.

                                             

 

ME wijst op ontstekingen in hersenen en ruggenmerg, die gepaard gaan aan spierpijn. Geschat wordt dat er in Nederland ongeveer 27.000 ME-patiënten zijn (Klein Rouweler, 1999). De ziekte is in veel gevallen chronisch en kan een grillig verloop hebben. Het is een heel complexe ziekte die gevolgen heeft voor het functioneren van de hersenen alsook voor diverse andere lichamelijke systemen, zoals het immuunsysteem en het cardiovasculair systeem (hart en bloedcirculatie), de energievoorziening en de hormoonproductie. De oorzaak is nog onbekend.

 

 

Niet vermoeidheid, maar het niet kunnen herstellen van de uitputting na een inspanning is het kernsymptoom van ME. Andere belangrijke klachten bij ME zijn: ernstige vermoeidheid, lichamelijke en geestelijke uitputting, lange hersteltijd, spierpijn, moeite met concentreren, slaapstoornissen, krachtverlies, vergeetachtigheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, duizeligheid, moeite met zien, gevoelige lymfeklieren, ontstekingen, hartritmestoornissen, keelpijn, desoriëntatie en verwardheid; ongeveer tweederde van de patiënten heeft tevens last van een bijkomende aandoening zoals fibromyalgie of een chronische spijsverteringsziekte (Nivel, 2008). 

 

 

Aanpassing van het voedingspatroon zorgt voor een nog snellere verbetering van de klachten. Voor een persoonlijk voedingsadvies kunt u ook bij ons terecht.

 

 

 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: 0321 316 524 of via het contactformulier.